Vrijwilligersverzekering gemeente

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft een verzekering afgesloten voor al haar vrijwilligers, maatschappelijk stagiaires en mantelzorgers. De verzekering is bedoeld voor de vrijwilliger die in min of meer organisatorisch verband niet verplicht en onbetaald werk doet, met een maatschappelijk belang voor anderen en /of de samenleving, mantelzorgers en maatschappelijk stagiaires.

De collectieve vrijwilligersverzekering is kosteloos. Een vrijwilliger hoeft zelf geen actie te ondernemen om aan deze verzekering mee te doen. Dit is geregeld via de organisatie waarvoor het vrijwilligerswerk gedaan wordt.

Het gaat om een complete dekking voor de vrijwilliger, uitgebreid met onder meer rechtsbijstand en werkgeversaansprakelijkheid en een goede basisdekking voor vrijwilligersorganisaties. Voor alle verzekeringen (behalve de Ongevallenverzekering) geldt een secundaire dekking. Dat betekent dat deze verzekeringen alleen van kracht zijn voor zover de schade niet is gedekt door een andere verzekering, al dan niet van oudere datum.

Wie zijn verzekerd?

Alle vrijwilligers en maatschappelijk stagiaires zijn verzekerd:

  • ongeacht waar de activiteit plaatsvindt;
  • ongeacht hun leeftijd;
  • ook bij eenmalige activiteiten;
  • er is geen minimum aantal uren;
  • ook bij kerkelijk werk, school- en buurtactiviteiten.

Mantelzorgers zijn verzekerd voor de ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor vrijwilligers. Hieronder is mede begrepen de extra medische kostendekking en de acute huishoudelijke hulp. De aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers en de onderdelen van de VNG Vrijwilligerspluspolis zijn voor de mantelzorger niet van toepassing.

De verzekering is niet bedoeld voor vrijwillige brandweermensen en vrijwillige politiemedewerkers.

Wat zijn de voorwaarden?

Kijk voor alle actuele informatie over de vrijwilligersverzekering op de website van Centraal Beheer.

Schade melden

Vragen?

Kijk op de website van Centraal Beheer of mail met vragen naar info@vrijwilligerspunt of bel ons op 070-3370377.

Vrijwilligerspunt Leidschendam-Voorburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.