Coronahulp vrijwilligersorganisaties in LV

Bijgewerkt: 30 maart 2020, 10.50 uur

We leven in een bizarre tijd, daar is iedereen het wel over eens. Het is wel een mooie en bijzondere ontwikkeling dat mensen spontaan aanbieden om te helpen. Men zet zich graag corona-proof in voor de ander: bellen met ouderen, boodschappen doen, naar de apotheek etc.
Hou je in elk geval aan de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid

Steunmaatregelen gemeente Leidschendam-Voorburg

Om de negatieve gevolgen voor de lokale samenleving te minimaliseren, stelt het college een steunpakket samen. Dit pakket is aanvullend op de (economische) steunmaatregelen die landelijk door het kabinet zijn aangekondigd.

Het steunpakket is gericht op drie doelstellingen: 

  1. Sociale infrastructuur beschermen: organisaties met een publieke taak (sport, cultuur, zorg en welzijn) zoveel mogelijk overeind houden. 
  2. Economische schade beperken: banen en bedrijven in onze gemeente zoveel mogelijk behouden. 
  3. Zelfredzaamheid inwoners ondersteunen: beperkingen in het geven/ontvangen van onderwijs en zorg zoveel mogelijk ondervangen

Alle informatie over het steunpakket lees je in de: Raadsbrief steunpakket

Financiële steun voor coronaprojecten

  • Heb je als stichting vereniging of als groepje van minimaal drie mensen een plan om kwetsbaren te helpen? Wellicht kan Fonds 1818 jouw coronaproject financieel steunen (tot € 2.500,00). Kijk op kleinecoronahulp.nl
  • Het Oranje Fonds heeft extra middelen beschikbaar voor sociale initiatieven die zich nu in het bijzonder inzetten om de nood op het gebied van armoede, informele zorg en eenzaamheid ontstaan door de coronacrisis, te beperken. Benieuwd of jouw initiatief hiervoor in aanmerking komt? Kijk op www.oranjefonds.nl/acute-coronahulp
  • Bij Vlietwensen kun je financiele steun krijgen voor een corona-initiatief om buurtbewoners die thuis zitten een hart onder de riem te steken. Kijk op www.vlietwensen.nl

Hulpvraag van jouw organisatie


Heeft jouw organisatie hulpvragen of inzicht in hulpvragen van particulieren? Heb je een idee om het leven voor jouw bewoners/cliënten in deze zware tijd net wat aangenamer te maken? Ben je op zoek naar mensen die jou nu kunnen helpen?

Laat het dan weten. We denken graag met je mee en we kunnen jouw hulpvraag/idee zichtbaar te maken voor mensen die juist nu willen helpen.

Contact

Het Vrijwilligerspunt is bereikbaar maandag t/m donderdag (08:30-17:00 uur) via: 
info@vrijwilligerspunt.nl / 070 - 337 03 77

Vrijwilligerspunt Leidschendam-Voorburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.