Over ons

Vrijwilligerspunt Leidschendam-Voorburg
Elkaar kennen, elkaar helpen 

Het Vrijwilligerspunt is er voor iedereen in Leidschendam-Voorburg die met vrijwillige inzet te maken heeft. In onze gemeente zijn er ca 300 vrijwilligersorganisaties actief zoals verenigingen, stichtingen, woonzorgcentra, goede doelen maar ook buurtinitiatieven. Dankzij de inzet van meer dan 20.000! vrijwilligers kunnen deze organisaties hun waardevolle activiteiten uitvoeren. Het Vrijwilligerspunt ondersteunt organisaties én vrijwilligers met advies en kennis.

Onze medewerkers hebben ruime ervaring op het brede terrein van het vrijwilligerswerk en hebben een groot netwerk binnen het sociaal domein en bedrijfsleven in Leidschendam-Voorburg. Enkele van onze activiteiten zijn Bemiddeling via onze spreekuren en online via de Vrijwilligersvacaturebank, het adviseren van vrijwilligersorganisaties en de promotie van vrijwilligerswerk. We geven ook voorlichtingen, organiseren bijeenkomsten en evenementen. Daarnaast voeren we diverse projecten uit waarmee we bepaalde doelgroepen extra aandacht geven of innovatieve producten ontwikkelen.

Het Vrijwilligerspunt is ondergebracht bij Woej.

 

NOV

Wij zijn lid van het NOV waardoor we samen met de andere leden het mogelijk maken om samen te spreken namens het Nederlandse vrijwilligerswerk en succesvol de lobby in te zetten bij landelijke en lokale politiek. Het NOV onstluit alle kennis en expertise bij de leden waardoor iedereen hier gebruik van kan maken.
Vrijwilligerspunt Leidschendam-Voorburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.