Over ons

Vrijwilligerspunt Leidschendam-Voorburg
Elkaar kennen, elkaar helpen 

Het Vrijwilligerspunt Leidschendam-Voorburg is hét centrale punt binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg voor het bemiddelen, promoten, stimuleren en ondersteunen van vrijwillige inzet.

Onze medewerkers hebben ruime ervaring op het brede terrein van het vrijwilligerswerk en hebben een groot netwerk binnen het sociaal domein en bedrijfsleven in Leidschendam-Voorburg. We zetten ons in voor zo'n 200 maatschappelijke organisaties*, scholen, bedrijfsleven (Maatschappelijk betrokken ondernemen) en voor individuele Leidschendammers en Voorburgers die vrijwilliger zijn of aan de slag willen.

Onze belangrijkste activiteiten zijn Bemiddeling via onze spreekuren en online via de Vrijwilligersvacaturebank, het adviseren van vrijwilligersorganisaties en de promotie van vrijwilligerswerk. We geven ook voorlichtingen, organiseren bijeenkomsten en evenementen. Daarnaast voeren we diverse projecten uit waarmee we bepaalde doelgroepen extra aandacht geven of innovatieve producten ontwikkelen.

Het Vrijwilligerspunt is ondergebracht bij Stichting Woej.

* Hieronder verstaan we alle organisaties, stichtingen, zorg- en welzijnorganisaties, (sport)verenigingen en culturele instellingen die werken met vrijwilligers.

 

NOV

Wij zijn lid van het NOV waardoor we samen met de andere leden het mogelijk maken om samen te spreken namens het Nederlandse vrijwilligerswerk en succesvol de lobby in te zetten bij landelijke en lokale politiek. Het NOV onstluit alle kennis en expertise bij de leden waardoor iedereen hier gebruik van kan maken.
Vrijwilligerspunt Leidschendam-Voorburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.