Over ons: Vrijwilligerspunt Leidschendam-Voorburg

Het Vrijwilligerspunt is er voor iedereen in Leidschendam-Voorburg die met vrijwillige inzet te maken heeft. In onze gemeente zijn circa 250 vrijwilligersorganisaties actief zoals verenigingen, stichtingen, woonzorgcentra, goede doelen maar ook buurtinitiatieven. Dankzij de inzet van meer dan 20.000(!) vrijwilligers kunnen deze organisaties hun waardevolle activiteiten uitvoeren. Het Vrijwilligerspunt ondersteunt organisaties én vrijwilligers met advies en kennis.

Onze medewerkers hebben ruime ervaring op het brede terrein van het vrijwilligerswerk en hebben een groot netwerk binnen het sociaal domein en bedrijfsleven in Leidschendam-Voorburg. Enkele van onze activiteiten zijn: spreekuren voor vrijwilligers, online vacaturebank, het adviseren van vrijwilligersorganisaties en de promotie van vrijwilligerswerk. We geven ook voorlichtingen, organiseren bijeenkomsten en evenementen. Daarnaast voeren we diverse projecten uit waarmee we bepaalde doelgroepen extra aandacht geven of innovatieve producten ontwikkelen.

Het Vrijwilligerspunt is ondergebracht bij Woej.

NOV

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is de belangenorganisatie binnen het vrijwilligerswerk in Nederland.
Het Vrijwilligerspunt is lid van het NOV waardoor we samen met de andere leden het mogelijk maken om samen te spreken namens het Nederlandse vrijwilligerswerk en succesvol de lobby in te zetten bij landelijke en lokale politiek.
Vrijwilligerspunt Leidschendam-Voorburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.