Online trainingen

Voor jullie verzameld: online trainingen voor vrijwilligers

Gratis E-learningprogramma Vinden en binden van vrijwilligers

Met het graties e-learningprogramma Vrijwilligers vinden en binden leer je een eenvoudige en aantrekkelijke manier hoe je als vrijwijwilligersorganisatie de werving en begeleiding van vrijwilligers succesvol kunt aanpakken. Aan de hand van filmpjes beantwoord je interactieve vragen waarmee je direct feedback krijgt op de gemaakte keuze.

Wat leert je?

 • Toepassen van de wervingscirkel.
 • Welke beweegredenen kunnne vrijwilligers hebben en speel je daar in de werving en begeleiding op in?
 • Inzicht in verschillende manieren waarop vrijwilligers binnen de organisatie actief kunnen zijn en hoe kun je dit zodanig organiseren dat het vrijwilligerswerk aantrekkelijker wordt voor diverse doelgroepen.


Hoe werkt het?
Meld je aan op www.vrijwilligerswerkacademie.nl. Je bekijk vervolgens een online video van ca 50 minuten. Je beantwoord tussentijds interactieve vragen en je krijgt direct feedback op de gemaakte keuzes. Je krijgt ook open vragen, zodat je automatisch de vertaalslag maakt naar de eigen organisatie. Deze antwoorden leveren een persoonlijk actieplan op om het geleerde in de praktijk toe te passen. Aan het volgen van de cursus zijn verder geen kosten verbonden.

www.vrijwilligerswerkacademie.nl

Zes gratis online trainingen van Humanitas

Humanitas biedt gratis zes korte online trainingen aan die ook voor andere vrijwilligers interessant kunnen zijn:

 1. Empowerment
  Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over.
 2. Versterkend gesprek
  In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken.
 3. Grenzen stellen
  Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken.
 4. Netwerk versterken
  Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen.
 5. Omgaan met emoties
  Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training.
 6. Vrijwilligers begeleiden
  Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden.

Naar site van Humanitas

Gratis online cursus fondsenwerving

Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? VSB Fonds heeft in samenwerking met 3F Academy, beroepsopleiding fondsenwerving, een online training fondsenwerking gemaakt. Deze cursus helpt je op weg bij het vinden van financiering van je project. Of je vrijwilliger bent of penningmeester, werkzaam bent in een professionele organisatie of enthousiast meedoet in jouw buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt.

Ga naar: Online cursus fondsenwerving

Besturen van verenigingen

De vereniging staat onder druk', het is een veel gehoorde kreet. De filmpjes back to basics van de de KNVB zijn bedoeld ter inspiratie voor verenigingsbestuurders die werken aan hun vereniging. Niet alleen voor voetbalclubs, ook voor andere verenigingen!

Ga naar: KNVB - Back tot basics

Gratis online IVA training voor barvrijwilligers

Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. Deze instructie kan ook digitaal gevolgd worden.
www.vrijwilligerswerkacademie.nl

Vrijwilligerspunt Leidschendam-Voorburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.