Online trainingen

Voor jullie verzameld: online trainingen voor vrijwilligers

Gratis online IVA training voor barvrijwilligers

Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. Deze instructie kan ook digitaal gevolgd worden.
www.vrijwilligerswerkacademie.nl

Gratis E-learningprogramma Vinden en binden van vrijwilligers


Voor vrijwilligersorganisaties is het vaak een hele kunst om genoeg vrijwilligers te vinden die goed in de organisatie passen. En om deze vrijwilligers actief en gemotiveerd te houden. Het e-learningprogramma Vrijwilligers vinden en binden leert vrijwilligersorganisaties op een eenvoudige en aantrekkelijke manier hoe ze de werving en begeleiding van vrijwilligers succesvol kunnen aanpakken.

Deelnemers bekijken online een video en beantwoorden interactieve vragen waarmee ze direct feedback krijgen op de gemaakte keuzes. Met dit e-learningprogramma kunnen vrijwilligersorganisaties op elk moment van de dag en vanuit huis de basisbeginselen van vrijwilligersmanagement leren.

Wat leert je?
Richard Nijhof van vrijwilligersorganisatie 4life laat zien hoe zij succesvol vrijwilligers kunnen vinden en binden aan de hand van de vrijwilligers Joop, Sacha en Zara. Naast het toepassen van de welbekende wervingscirkel, leer je ook welke beweegredenen vrijwilligers kunnen hebben en hoe je daar in de werving en begeleiding op in kunt spelen. Ook leer je dat er verschillende manieren zijn waarop vrijwilligers binnen de organisatie actief kunnen zijn en hoe je dit zodanig kunt organiseren dat het vrijwilligerswerk aantrekkelijker wordt voor diverse doelgroepen.

Hoe werkt het?
In de online cursus bekijk je een video die ongeveer 50 minuten duurt. Hierin worden tussentijds interactieve vragen gesteld waarbij je direct feedback krijgt op de gemaakte keuzes. Ook worden er enkele open vragen gesteld zodat je automatisch de vertaalslag maakt naar de eigen organisatie. Deze antwoorden komen te staan in een persoonlijk actieplan. Hiermee heb je direct een plan van aanpak om het geleerde in de praktijk toe te passen. Aan het volgen van de cursus zijn verder geen kosten verbonden.

Ga naar www.vrijwilligerswerkacademie.nl, meld je aan en volg de gratis cursus Vrijwilligers vinden en binden.

Zes gratis online trainingen van Humanitas

Humanitas biedt gratis zes korte online trainingen aan die ook voor andere vrijwilligers interessant kunnen zijn:

 1. Empowerment
  Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over.
 2. Versterkend gesprek
  In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken.
 3. Grenzen stellen
  Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken.
 4. Netwerk versterken
  Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen.
 5. Omgaan met emoties
  Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training.
 6. Vrijwilligers begeleiden
  Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden.

Naar site van Humanitas

Gratis online cursus fondsenwerving

Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? VSB Fonds heeft in samenwerking met 3F Academy, beroepsopleiding fondsenwerving, een online training fondsenwerking gemaakt. Deze cursus helpt je op weg bij het vinden van financiering van je project. Of je vrijwilliger bent of penningmeester, werkzaam bent in een professionele organisatie of enthousiast meedoet in jouw buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt.

Ga naar: Online cursus fondsenwerving

Vrijwilligerspunt Leidschendam-Voorburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.