Project Tegenprestatie

Tegenprestatie

‘Kracht ligt niet in het moeten, maar in de positieve benadering vanuit mensen zelf’

Tegenprestatiekandidaten zijn bijstandsgerechtigden die, in ruil voor hun uitkering, een nuttige activiteit moeten doen voor de maatschappij: dit noemen we de Tegenprestatie. In Leidschendam Voorburg mag de tegenprestatie in de vorm van vrijwilligerswerk worden gedaan.

De Tegenprestatiekandidaat kan in het traject ondersteund en begeleid worden door de Vrijwillige Coach naar en tijdens de Tegenprestatie. De Vrijwillige Coach is een vrijwilliger, opgeleid door en in dienst van het Vrijwilligerspunt. 

Iedere kandidaat, voorgedragen door de gemeente, heeft een gesprek met een Vrijwillige Coach. Tijdens het gesprek met de coach, waar de nadruk ligt op mogelijkheden in plaats van problemen, wordt gekeken naar individuele interesses en talenten en hoe deze ingezet kunnen worden. Zo is er sprake van maatwerk.

Het doel is om iedereen te matchen naar een tegenprestatie die ‘past’ en waar alle betrokkenen een goed gevoel bij hebben!Filmpje Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerspunt Leidschendam-Voorburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.